Μία νύχτα γεμάτη Χρύσα Σπηλιώτη

της Τώνιας Καράογλου, Αθηνόραμα, 16.09.19

Μια υπέροχη πρωτοβουλία περιλαμβάνεται φέτος στο πρόγραμμα του καθιερωμένου, ετήσιου Φεστιβάλ Αναλόγιο, όπου θα παρουσιαστεί ένα Ολονύκτιο αφιέρωμα στη Χρύσα Σπηλιώτη σε επιμέλεια της Ναταλίας Κατσού.
Δείτε περισσότερα


Μια συνάντηση με την Ναταλία Κατσού

greek-theatre.gr

Θεατρικά αναλόγια, σκηνικές αναγνώσεις. Πόσο μπορούν να βοηθήσουν έναν θεατρικό συγγραφέα και το έργο του;
Η παραδοσιακή μορφή των θεατρικών αναλογίων περιλάμβανε κι αυτό που καθορίζει τον όρο, ένα αναλόγιο που δημιουργούσε μια στατικότητα και μια απόσταση από το κοινό, μια ξεκάθαρη χωροθέτηση που ξεκαθάριζε ότι δεν πρόκειται για παράσταση. Αυτό παλαιότερα με τρόμαζε και με απωθούσε, το θεωρούσα θανατηφόρο για την ουσία του θεατρικού κειμένου….
Δείτε περισσότερα


Ναταλία Κατσού: «Η Αθήνα είναι σα να καμώνεται ότι όλα είναι βελούδινα ενώ κυκλοφορεί ξυπόλυτη»

catisart.gr

Της Ειρήνης Αϊβαλιώτου
Φιλοσοφημένη, κατασταλαγμένη, συγκροτημένη, με αυτοπεποίθηση, γνώσεις και ισχυρή θέληση, η Ναταλία Κατσού είναι πραγματικά μια εντυπωσιακή προσωπικότητα.
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, σπούδασε Υποκριτική στη σχολή «Δήλος – Δ. Χατούπη» και Θεατρικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αποφοιτώντας με Άριστα το 2010….
Δείτε περισσότερα


Οι Έλληνες Συγγραφείς του Φεστιβάλ «Αναλόγιο 2017»

culturenow.gr

‘Το Αγαθό’ – Σάββατο, 23/9 και Κυριακή, 24/9 στις 19.00

«Το Φεστιβάλ Αναλόγιο είναι ένα κύμα ενθουσιασμού, αφοσίωσης και δημιουργικότητας κατευθείαν κόντρα στο γενικότερο ταραγμένο τοπίο και παρά τις όποιες αντίπνοες συνθήκες. Η δημιουργική συνομιλία των συγγραφέων αλλά και όλων των συντελεστών υπενθυμίζει αυτό που κρύβει η ονομασία Φεστιβάλ: γιορτάζουμε, τιμούμε, πανηγυρίζουμε το σύγχρονο θεατρικό κείμενο….
Δείτε περισσότερα


Η Ναταλία Κατσού μιλά για τον «Βυθό» της παιδικής εργασίας 20/4/2017 | Athinorama

athinorama.gr

Αυτό το ενοχλητικό σχόλιο έκανε τη Ναταλία Κατσού να γράψει τον «Βυθό» που ανεβαίνει στο Αγγέλων Βήμα (από 24/4 ), δίνοντάς μας την ευκαιρία να γνωρίσουμε τη νέα δραματουργό/σκηνοθέτιδα με το εντυπωσιακό βιογραφικό και τον ισχυρό λόγο….
Athinorama


Ναταλία Κατσού: “Mόνο η τέχνη μπορεί να δώσει νόημα για να συνεχίσουμε”

vakxikon.gr

Συνέντευξη στον Νέστορα Πουλάκο
*Ευχαριστούμε τον κινηματογράφο Άστυ για τη φωτογράφιση.
Συνομιλήσαμε με τη σκηνοθέτρια και συγγραφέα Ναταλία Κατσού με αφορμή το επικείμενο ανέβασμα στο θέατρο Αγγέλων Βήμα του έργου της “Βυθός”, σε σκηνοθεσία της ιδίας, αλλά και της κυκλοφορίας του από τις εκδόσεις Βακχικόν…
vakxikon


Living the Dream: Interview with Natalie Katsou, director of Operaview

fringeopera.com

“Opera is never translated in Athens, where I grew up. To understand the stories, I learnt to focus on the way music is expressed, to read what lies inside the melodies and look at performers’ body language,” says Natalie Katsou…
Read more….


ΕΡΤ3 ALLERT3 05Δεκ2016 – Λονδίνο

Το ALLERT3 συνάντησε στο Λονδίνο Έλληνες καλλιτέχνες, που ζουν και δρουν στη βρετανική πρωτεύουσα. Η ιδρύτρια του Theater Lab, σκηνοθέτις, Αναστασία Ρεβή, ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Καβακιώτης, ο δάσκαλος ορθοφωνίας, Δημήτρης Λουκάκης, η σκηνογράφος και ενδυματολόγος, Μάιρα Βαζαίου, η ποιήτρια και σκηνοθέτις όπερας, Ναταλία Κατσού και ο φωτογράφος Γιάννης Κατσαρής μιλούν στην κάμερα του ALLERT3 για τις δημιουργικές ζωές τους.
Παραγωγή:ERT3
Read more….


Έλληνες στη Βρετανία

eugreeka.com

Η Ναταλία Κατσού ήρθε στο Λονδίνο το 2010 για να κάνει το μεταπτυχιακό της στη σκηνοθεσία θεάτρου, ένα διετές πρόγραμμα στο East 15, στο πανεπιστήμιο του Essex, με την υποτροφία Μινωτή.
Η κρίση, η οικονομική τουλάχιστον, δεν ήταν ο λόγος που την έσπρωξε να συνεχίσει τις σπουδές της στο Λονδίνο. «Ήρθα γιατί ήθελα να φύγω, γιατί θεωρούσα ότι η δημιουργική πλατφόρμα στην Αθήνα δε με κάλυπτε σε αυτά που ήθελα να πειραματιστώ και να ψάξω. Ήθελα να δω πράγματα, το έξω, κάτι πιο μεγάλο», όπως λέει στο euGreeka.
Read more….


Ελληνες μετέωροι στο Λονδίνο του Brexit

kathimerini.gr

«Πώς θα την παλέψουμε μετά το Brexit;». Αυτό είναι ένα ερώτημα που τίθεται πολύ συχνά από και προς Ελληνες που ζουν και εργάζονται σήμερα στη Βρετανία· νιώθουν μετέωροι, ενώ προσπαθούν να ξεχαστούν με ένα… this cannot happen here…
kathimerini.gr